Op de eerste zondag van oktober, dit jaar 6 oktober 2024, wordt in kerkelijk Nederland stil gestaan bij Israëlzondag. St. Yachad is binnen de NGK actief in het onderhouden van relaties met Joodse mensen in Nederland en in de staat Israël. We ondersteunen in Nederland het werk van Asaf Pelled. We ondersteunen in Israël enkele uitgeverijen en hebben contact met een kleine messiaanse gemeente Voice in the Wilderness.

Gezien het feit dat Israëlzondag dit jaar vrijwel samenvalt met de herdenking van de terreuraanslagen van 7 oktober 2023 is er alle reden om te bidden voor vrede voor Jeruzalem. PKN en het Centrum voor Israëlstudies verstrekken ter gelegenheid van Israëlzondag diverse materialen, waaronder preekschetsen. Zie https://protestantsekerk.nl/israelzondag/ en https://hetcis.nl/leren/israelzondag.

Vanuit Yachad heeft ds Jan-Henk Soepenberg een eigen preekvoorstel gemaakt. Bij alle beelden van terreur en verwoesting spreekt Paulus van hoop, zelfs van een opwekking uit de dood. In Romeinen 11:15 schrijft hij: “Als God, toen zij afvallig werden, de wereld met zich heeft verzoend, zal Hij zeker, wanneer zij opnieuw aangenomen worden, leven schenken uit de dood!” . Op het eind is een lijst met gebedspunten toegevoegd.