In Memoriam ds. Anthony Simon      1964 – 2017

De predikant Anthony Simon uit Jeruzalem is in de nacht van 29 op 30 mei in Irak om het leven gekomen kort nadat hij er het Evangelie had verkondigd. Voor zover het nu lijkt gaat het om een ongeluk, niet om een aanslag.

Anthony Simon (1964) was predikant van de Kolba’Midbargemeente in Jeruzalem, dat staat voor ‘stem in de woestijn’.  Ds. Simon voelde zich echt een roepende in de woestijn, en was zeer gedreven het Evangelie dat er alleen redding is in Jezus Christus, aan iedereen te verkondigen, allereerst aan zijn volksgenoten in Israël. De laatste jaren reisde hij ook vaak naar Irak, om daar concrete hulp te bieden en van Christus te getuigen. Getuigen, dat was  zijn drive: https://youtu.be/9CwMBkSDJzE?list=PLB13qtv3iBtop3cUvjDjAw7g68PQ0c6Q7

Het is verdrietig en voor ons onbegrijpelijk dat hij juist daar om het leven is gekomen. Een groot verlies, allereerst en vooral natuurlijk voor zijn vrouw Donna en hun kinderen, Joshua, Rachel en Joël – onze gedachten gaan nu naar hen uit, en wij dragen hen op aan de God van Abraham, Isaak en Israël, en bidden hen de Shalom van Christus toe.

Zijn sterven is eveneens een groot verlies voor de evangelieverkondiging onder Jood en heiden, en ook daarom voor ons zo onbegrijpelijk. Anthony was de drijvende kracht achter de Kolba’Midbargemeente en het in woord en daad getuigen van de liefde van Christus in Jeruzalem en daarbuiten.

Als Yachad en kerk van Ommen-West hebben we de afgelopen jaren veel en intensief contact gehad met ds. Simon; hij is meerdere keren in Nederland geweest om voorlichting te geven en voor te gaan in kerkdiensten o.a. in Ommen. En juist onlangs nog is een delegatie van ons bestuur bij hem op bezoek geweest in Jeruzalem, om het contact te onderhouden en elkaar te bemoedigen. Een aantal van zijn projecten is, met hulp vanuit de classis Ommen, in de afgelopen jaren door Yachad ondersteund.

Ds Anthony Simon had een heel eigen stijl van verkondiging: heel direct en confronterend. Hij sprak iedereen die hij onderweg tegenkwam aan. Dat leverde vaak gesprek op, niet zelden ook discussie. Zijn methode werd niet door iedereen gewaardeerd. Maar zijn werkkracht en geestdrift kwamen voort uit ware liefde voor de Heer en de medemens. Zie ook wat Darlene N. Böcek, de vrouw van ds. Böcek, die een gemeente leidt in Izmir, Turkije, en een goede vriend van Antony is schrijft: https://darlenenbocek.com/archives/3853 (dit is Engelstalig).

We gedenken Anthony Simon in dankbaarheid aan zijn Heer en Koning.

We bidden om Shalom over Israël.

Namens Yachad

Jan Haveman, voorzitter

ds Antony Simon, Kolba’midbargemeente te Jeruzalem

Anet Huisman, Rein Visscher, Antony en Donna Simon