Enkele jaren geleden hebben orthodoxe rabbijnen uit de VS, Israël en Europa zich verenigd in het Centrum voor Joods-Christelijk begrip en samenwerking (CJCUC).

December 2015 hebben deze orthodoxe rabbijnen een verklaring uitgegeven, waarin wordt gesteld, dat het ontstaan van het Christendom de wil van God is geweest. Gezien de geschiedenis is dit wel een heel bijzondere ontwikkeling.

We bidden dat de God van Abraham, Izaäk en Jacob dit initiatief wil zegenen.

We achten dit met betrekking tot de relatie Kerk en het Joodse Volk van groot belang. Zij zijn immers onze oudste broer. Ook al zijn er bepaald niet geringe kanttekeningen te plaatsen, toch blijven we de Verklaring als reden tot vreugde, verwondering en dankbaarheid zien, en hoop en bid ik dat we in dit spoor nog verder zullen komen – onder de leiding en zegen van “onze Vader in de hemel”.

We willen u daarom hierin laten delen. U kunt de verklaring (in het Engels) hier Opdr. – Relatie Kerk en hier de Nederlandse vertaling K&I – Orthodox Rabbinic Statement on Christianity – Ned.vert. AB-CIS lezen en ook de reactie van Yachad K&I – Reactie op Rabinale verkl. en van ds. A.Brons (CGK), werkzaam voor het Centrum Israël Studies (CIS) in Jerusalem K&I – Reactie A.Brons op Rabbinale verklaring. 

Tevens kunt u de verklaring met ondertekening door de rabbijnen lezen op de website van CJCUC, daartoe klikt u op deze link: http://cjcuc.com/site/2015/12/03/orthodox-rabbinic-statement-on-christianity/

Maart 2016
Rein Visscher – Yachad