Pinkstermaandag Israëlmiddag voor het hele gezin in ‘Het Baken’ in Ommen

Yachad – de Israëlorganisatie van de GKv – is jarig. Dat gaan we vieren en wel op tweede Pinksterdag ’s middags, in Het Baken in Ommen, Trompstraat 2. Het wordt een middag voor het hele gezin. Laat je verrassen en kom gezellig naar Ommen. Vanaf 13.00 uur bent u welkom.

Stevaj/BTC – een kort overzicht.

Ons werk (evangelieverkondiging onder het Joodse volk), begon op 9 april 1986 als volgt:

Heden de negende april negentienhonderdzesentachtig, verschenen voor mij, Hendrik Diedrich von Meijenfeldt, notaris ter standplaats de Gemeente Leerdam:
1. De heer Johannes Christiaan Victor Krijtenburg, predikant enz. enz.; en
2. De heer Rudolf Theodoor De Boer, predikant enz. enz.
De comparanten verklaarden bij deze een stichting in het leven te roepen en daarvoor de navolgende statuten vast te stellen onder de naam Stevaj (Stichting ter bevordering van Evangelieverkondiging aan het Joodse Volk).

Hiermee was het Israëlwerk binnen de GKv geboren. Nu, 30 jaar later, kijken we terug op een periode waarin we onder Gods zegen, veel konden betekenen voor onze Joodse broers en zussen. In 1995 werd een succesvolle poging ondernomen om het werk in kerkelijke kaders in te bedden.
In opdracht van de GS Berkel en Rodenrijs 1996 nam de GKv te Ommen dit werk ter hand. Na de fusie in 2009 van Stevaj en de Bat Tsion commissie van de kerk van Ommen, vormen we nu Yachad.

Centraal in ons werk staat de evangelieverkondiging. We helpen Messias belijdende gemeenten in Israël om de boodschap van onze Here Jezus Christus te verspreiden.
Maar ook in Nederland binnen ons kerkverband is het hard nodig aan de bewustwording te werken, dat het Joodse Volk een speciale plaats moet hebben in de kerk! Ook dát is een opdracht van Yachad.

Zoektocht.

Ons werk is nog lang niet af en onze doelstellingen nog steeds actueel. Om u hiermee kennis te laten maken, komen op pinkstermaandag in de kerk te Ommen twee Nederlands sprekende Joden. Zij nemen u mee en vertellen u waarom het zo hard nodig is om juist aan hun volksgenoten aan evangelieverkondiging te doen (Rom. 9: 1-6). Ze vertellen over hun eigen zoektocht naar Jezus Messias en leren ons hoe belangrijk het is een relatie aan te gaan met onze Here Jezus, maar ook het belang van de speciale plaats van Israël.

Kinderen.

Voor de kinderen komt er een bekend poppentheater met het thema: UitZicht op Pinksteren.
Het is een vrolijk verhaal over een schaap op zoek naar zijn huis en over een herder op zoek naar zijn schaap. Eigenlijk gaat het om vertrouwen.
De prachtige poppen, in combinatie met schitterende decors, wonderlijke trucage en een meeslepend verhaal, maken elke voorstelling tot een onvergetelijke gebeurtenis voor jong en oud van 4 – 104 jaar.

Gezellig.

Zoekt u dus een leuk en leerzaam uitje? Kom dan naar ‘Het Baken’, Trompstraat 2 in Ommen. Pinkstermaandag 16 mei, vanaf 13.00 uur. De dag zal verder worden ingevuld met een tienerkoor, een sing-in en een leuke puzzelwandeltocht over het Pinksterfeest/ Bijbelse feesten.

Fijn als u er bij kunt zijn. We zien er naar uit.

April 2016
Yachad