Yachad wil u graag attenderen op Israëlzondag speciale aandacht te geven aan de verbondenheid van de kerk met Israël. Deze speciale zondag is al in 1949 in de Hervormde kerken ingesteld en door alle, op een enkele uitzondering na, kerken op gereformeerde grondslag overgenomen.

Niet dat wij weer eens een aparte themazondag over Israël nodig vinden, want dat zou niet nodig moeten zijn. Naar onze overtuiging zou Israël en het Joodse volk regelmatig in de gebeden in de erediensten terug moeten komen. Om dat binnen onze kerken te bevorderen hebben we toch de vrijmoedigheid de Israëlzondag, die op D.V. zondag 2 oktober wordt gehouden, onder uw aandacht te brengen.

Op deze zondag zal er op NPO2 om plm. 09.00 uur door de Evangelische Omroep tevens een televisiekerkdienst van de GKv te Ommen-west worden uitgezonden, hierin hoopt ds. H.J. Siegers voor te gaan. Ook vindt er ’s avonds om 19.00 uur in het op NPO5 (radio) bij de EO een interview plaats met Inge Rozema-Venema, bestuurslid van Yachad.

Graag verwijzen wij naar de website van CIS (Centrum Israël Studies), http://www.centrumvoorisraelstudies.nl/info/materiaal_israelzondag_2016.php , waar de volgende materialen zijn te downloaden:

–  Een folder, die u ook kosteloos kunt bestellen om op Israëlzondag uit te delen in uw gemeente. De flyer met het thema: Hoezo Israël? doet suggesties om het gesprek hierover te stimuleren.

–  Een preekschets als suggestie voor de verkondiging op Israëlzondag, geschreven door ds. Aart Brons, de CGK Israëlconsulent in Jeruzalem. De tekst, Genesis 18:19, verbindt de verkiezing van Israël met een specifieke taak. In de uitwerking van de vraag Hoezo Israël? gaat het er niet om dat dit volk wordt voorgetrokken, maar dat het een voortrekker zal zijn. Dat is ook op ons te betrekken: gezegend worden om tot zegen te zijn.

–  Een handreiking voor jongerenwerkers om een avond over de betekenis van Israël door te spreken. Tevens wijzen we op de mogelijkheid om met ds. Brons in Jeruzalem een afspraak te maken om bijvoorbeeld tijdens de jeugdverenigingsavond met hem te chatten.

–  Een handreiking voor kinderwerkers over hetzelfde thema: Hoezo Israël? Wat was de bedoeling van Gods verkiezing van Abraham? Wat betekent Gods trouw aan Abraham en het volk Israël, zijn nakomelingen? De werkbladen voor het kinderwerk zijn te downloaden vanaf onze website.

We wensen u een gezegende Israëlzondag en hopen dat ook in uw betrokkenheid op het volk Israël gestalte zal krijgen. Wij vragen u daarom vrijmoedig Yachad te steunen in uw gebeden en, indien mogelijk, ook financiëel. U vindt de gegevens onderaan op onze website.

Verbonden in Jezus Messias,

Namens Yachad,

Rein Visscher –– Schildwolde